3 av 4 – positiva till möbelåteranvändning

När det kommer till inredning och hållbarhet så är det något som inte alltid går hand i hand, men som på senare tid verkar börja smälta ihop mer då människors syn på återanvändning av möbler börjar mjukna upp.

3465395-snaps-glasVisst, köp sideboard online om du vill göra en bra affär. Många som vill inreda nytt och fräscht väljer numer ofta att blanda snygga nya möbler med återvunna som har en annan historia. Självklart finns inget rätt eller fel, men ser man vart vinden blåser så går den åt  de begagnade.

77 % positiva till återanvändning av möbler

Enligt MyNewsDesk och en artikel så är hela 77 % av allmänheten mycket positiva till att använda möbler på arbetsplatsen som är återanvända och ännu högre, hela 83 % ser att det är viktigt att inredningen måste återanvändas.

”Attityden hos allmänheten är tydlig. Vi kan inte slita och slänga, byta ut och kasta inredning som om det inte fanns någon morgondag”(läs mer)

Att allmänheten har en positiv attityd till att man måste bli bättre på att inte slita och slänga med produkter bådar gott inför framtiden och får en att kunna hoppas på en planet som fortfarande är grön för våra barnbarns barn.

Ett tips är att vara uppdaterad på de senaste trenderna, exempelvis på att besöka Formex som är Nordes största inredningsmässa och där man kan få mycket inspiration till att finna spännande möbler på antikbutiker. Så var öppen och glöm inte att tänka grönt och att inreda med omtanke.