Populärt med second hand

Svenskarna är storkonsumenter när det kommer till second hand. De senaste åren har den nya trenden nämligen blivit att handla begagnat, och tänka på både plånboken och miljön.

loppis-secondhand

Shopping är inte bara något som är nödvändigt ibland, utan många har det även som intresse. Men för att kunna shoppa nya klädesplagg krävs det att man har en rätt så fet plånbok, eller att man vet hur man handlar billigt. Ett tips för att komma över billiga klädesplagg är att handla på nätet eftersom det oftare är rea där och de flesta företag kan ta ett billigare pris för sina produkter på nätet. Ett annat tips är att börja handla second hand.

Poppis med begagnat

Och börjar man handla second hand är man långt ifrån ensam. De senaste åren har nämligen allt fler hittat nöjet och nyttan i detta. I DN skriver man att second hand är väldigt mycket större i Sverige än i många andra länder. I Sverige har man nämligen börjat tycka att det är coolt, medan det fortfarande är ett bevis på fattigdom i andra länder. Här kan man, oavsett samhällsklass, handla second hand och ses som en person med koll på läget.

Bra för miljön och plånboken

Varför så många har valt att börja handla second hand beror så klart mycket på att det är billigare än att köpa nytt och att man kan få fler kvalitativa produkter för pengarna. Men det handlar även om att allt fler har bättre koll på miljöfrågor och tycker att överkonsumtion och köp av nya prylar inte alls är speciellt bra för miljön. Dessutom börjar folk tycka att det känns tråkigt att ha samma kläder som alla andra och de är på jakt på något unikt, vilket man kan finna när man handlar second hand.