Trender 2017

Vad är egentligen trenderna för 2017? Nu när våren strax har anlänt är vi mer angelägna än någonsin att frossa i modetrenderna som alla talar om. Vad ska du tvärtom inte använda längre – även det gås igenom.  

 

Förra året var det stort med bomberjackor och chokerhalsband, 70-tal och volanger. I år finns dessa fortfarande så smått kvar men fokus ligger allt mer på färger som rosa och gärna i kombination med rött. Ljusblå toner är också hett, gärna i form av färg på skjorta och tunika. Annars är det väldigt poppis med blommigt, på allt från kläder till skor. Mer om detta här.

 

Volanger, Calvin Klein och boots

 

I ett tidigare inlägg skrev det om hur somliga går med trasiga skor, i år det fräscha, nya sneakers som är inne. Gärna Nike Air eller Adidas Originals med Stan Smith-designen. Tyllkjolar i puderrosa och grått är välkommet i garderoben, liksom volanger på allt. Smyckesmässigt är det fortfarande extravagans och överföd som gäller, gärna månar, stjärnor och glittrande chokers som fångar uppmärksamhet. T-shirtar i oversize är inne, liksom tröjor med tryck som sänder ut ett budskap. Märken som Calvin Klein är riktigt hett och detta på allt från väskor till underkläder och vanliga baskläder. Vad gäller skor är det förutom sneakers även riktigt poppis med boots som för tankarna till det ljuva 70-talet.

Inte lika heta plagg och trender som flutit ut

 

Det som däremot inte är riktigt lika populärt längre är toppar med hål vid axlarna, så kallade cold shoulders. Även lace-up-toppen är inte riktigt på modet längre, eller plastiga klackar med så kallad traktorsula samt chokers som blivit lite väl extrema. Annat som inte riktigt är hett längre är päls på allt och detta särskilt om det är en riktig päls, vill du ha pälsiga kläder kan du lika gärna köpa fejkpäls. Riktigt tajta jeans som stryper blodtillförseln är heller inte det hetaste just nu.